Page content

Slimmer solliciteren

Slimmer solliciteren

Slimmer solliciteren…over enkele maanden gaan vele tienduizenden schoolverlaters solliciteren voor een baan. In 2017 heeft Randstad, als marktleider in Nederland, een nieuwe koers aangegeven en bepaald dat solliciteren niet meer plaats vindt op basis van een CV maar op basis van de krachten van de natuurlijk aangelegde vermogens van een persoon.

Om slimmer te solliciteren biedt de loopbaan Academy, in de maanden april, mei en juni, alle schoolverlaters  in Nederland (die een diploma kunnen overleggen) de mogelijkheid om voor twee tientjes online een persoonlijke scan te maken die hun natuurlijk aangelegde vermogens, krachten, behoeften, drijfveren en gedragsstijlen in kaart brengt. Na het samenstellen van je persoonlijke scan ontvang je een “first respons”. Hierna kan je zelf beslissen of je een uitgebreide rapportage in de vorm van een “second respons” wilt bestellen. De broncodescan onthult waarin jij uniek bent en onder welke omstandigheden jij succesvol zal zijn.

De 5 belangrijkste TIPS om succesvol te solliciteren.

TIP 1 – Ontdek waarin jij uniek bent..!

Om slimmer te solliciteren is het van het grootste belang dat jij van jezelf weet waarin jij uniek bent. Naast jouw studie beschik jij over natuurlijk aangeboren vermogens. De combinatie van jouw natuurlijk aangelegde vermogens en jouw studie maken jou uniek. En dat jij uniek bent kan je gebruiken om succesvol te solliciteren.

Tip 2 – Ontdek wanneer jouw talenten tot z’n recht kunnen komen..!

Om slimmer te solliciteren  moet je weten onder welke omstandigheden jouw talenten tot zijn recht komen. De omstandigheden die een baan bieden bepalen in hoge mate wanneer jouw natuurlijk aangeboren vermogen tot zijn recht kunnen komen.

Een voorbeeld:

Stel dat jij een grote voorkeur hebt om improviserend te werk te gaan. Dit betekent dat jij een grote behoefte aan speelruimte hebt. Stel dat jij naar een baan solliciteert waarin van jou wordt verwacht dat je al jouw werkzaamheden volgens vaste procedures en protocollen moet uitvoeren. Je zult begrijpen dat jij voor deze baan niet echt de meest geschikte kandidaat zal zijn. Het is dus niet verstandig om naar deze baan te solliciteren, want de kans dat je afgewezen wordt is groot.

Tip 3 – Ontdek in welke functies jij het verschil kan maken..!

Om slimmer te solliciteren is het handig als je weet waarin jij uniek bent en je weet onder welke omstandigheden jouw natuurlijk aangelegde vermogens tot hun recht komen, dan weet je ook welke banen wel en welke banen niet voor jouw geschikt zijn. Dit is een heel belangrijk inzicht, want dit voorkomt dat je gaat solliciteren op functies waarvan je kan weten dat  jij niet de geschikte kandidaat bent. Dit voorkomt teleurstelling en zinloze sollicitaties.

Tip 4 – Sta sterker in het sollicitatiegesprek..!

Om slimmer te solliciteren is het belangrijk dat je goed voorbereid naar het sollicitatiegesprek gaat. Met een “first en second respons” weet jij heel goed waarin en waarmee jij het verschil kan maken. Dit betekent dat jij met veel meer vertrouwen het sollicitatiegesprek in kan gaan. De first respons geeft ook aan dat het sollicitatiegesprek voor jou belangrijke informatie op kan leveren, waarna je weet of de betreffende baan wel echt bij je past. Jij hebt dus zelf ook de keuze of je de baan aan zou willen nemen.

TIP 5 – Ga oefenen om jouw krachten te gebruiken…!

Om slimmer te solliciteren is deze sollicitatie voor jou ook de eerste baan. Het is dus van groot belang dat je de juiste keuze maakt. Het is de eerste baan op een lange rij van banen. Het is dus belangrijk dat de eerste baan direct de goede kant op gaat. Ga oefenen en spelen met de informatie die de first en second respons over jezelf geeft. Er zijn leuke workshops speciaal voor schoolverlaters. In deze workshops is het ook erg leuk en zinvol om de hulp van je ouders te vragen.

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

Als je deze vijf tips doorvoert, levert je dit een aantal voordelen voor je op, zoals:

  • je ontdekt waarin jij uniek bent
  • je leert ontdekken waar jouw kansen liggen
  • je leert de juiste vacature te kiezen
  • je krijgt meer zelfvertrouwen
  • je wordt succesvoller tijdens de sollicitatie
  • je wordt succesvol in jouw eerste baan

Ben je enthousiast geworden en wil je direct jouw persoonlijke broncode samenstellen..?

Heb je nog een vraag..? Wij geven vrijblijvend een antwoord..!

Comment Section

0 reacties op “Slimmer solliciteren

Plaats een reactie


*